AI Virtual Staging Bèta

1. Overzicht
2. Procedure
3. Hoe fotografeert u een mooie enscenering
4. Veelgestelde vragen
5. Opgelet

1. Overzicht

Specificaties

AI Staging is een volledig geautomatiseerde service die Ricoh's AI-technologie gebruikt om computer-gegenereerde (CG) meubels en accessoires te plaatsen op 360°-beelden in leegstaande kamers van onroerend goed. Per beeld worden maximaal vier beeldpatronen gegenereerd, waaruit beelden kunnen worden geselecteerd en in de tour worden weergegeven.
Het CG-meubel wordt geplaatst volgens het type doelruimte. De kamertypes die kunnen worden geselecteerd en de CG-meubels die zullen worden geplaatst, zijn als volgt:

Kamertype CG-meubel te plaatsen
Een kamer Bed of bank Tapijt Dressoir of bureau en stoel Decoratieve plant
Woonkamer Eetkamer Bank & salontafel Tapijt Eettafel & stoelen Decoratieve plant
Woonkamer Bank & salontafel Tapijt Decoratieve plant
Eetkamer Eettafel & stoelen Decoratieve plant
Grote slaapkamer Bed Dressoirs Decoratieve plant

Afgewerkte afbeelding

https://view.ricohtours.com/abd92a78-59aa-4153-9102-173b0c797bee?type=compact

Genereertijd

De tijd voor het genereren van AI-staging is tussen 10 en 60 minuten.

Gebruiksplannen

Het aantal afbeeldingen dat kan worden geïmporteerd voor AI-staging is afhankelijk van uw abonnement.
Het gratis abonnement staat maximaal 10 afbeeldingen toe, het Pro-abonnement staat maximaal 20 afbeeldingen per maand toe en het zakelijke abonnement staat 100 afbeeldingen per maand toe.

2. Procedure

1. Log in op de beheerconsole van RICOH360 Tours via app.ricohtours.com.
  2. Selecteer de tour waarop u AI-staging wilt uitvoeren.
  3. Klik erop __________2021-07-12_2.58.47.pngen vervolgens op AI-staging.
  4. Selecteer de afbeelding(en) waarop u virtuele AI-staging wilt uitvoeren en klik op Selecteren.
  5. Selecteer het kamertype voor elke afbeelding en klik op Uitvoeren._____2021-07-09_16.27.36_5-min.gif

6. Nadat de virtuele enscenering is voltooid, wordt er een e-mail verzonden naar het e-mailadres dat is geregistreerd op RICOH360 Tours.
  7. De titel van de e-mail is 'Uw virtuele AI-staging afbeeldingen zijn gereed'.
  8. Om de geënsceneerde afbeeldingen te zien, klikt u in de e-mail op de link: 'Klik hier binnen 7 dagen om virtuele AI-staging afbeeldingen in uw tour te importeren'.
  9. Uw afbeeldingen selecteren
    Per afbeelding worden maximaal vier afbeeldingen van een patroon gemaakt. Selecteer daarvan uw favoriete afbeelding en klik op Bevestigen→ ' Importeer in tour '.
    Het resterende aantal AI-geënsceneerde afbeeldingen voor uw accounttype wordt niet verlaagd op het moment dat ze worden gegenereerd, maar wanneer u op ' Importeer in tour' klikt. Het resterende aantal AI-geënsceneerde afbeeldingen dat beschikbaar is voor de maand, wordt weergegeven in de rechterbenedenhoek van het onderstaande scherm, of wanneer u de functie AI-staging selecteert in de beheerconsole.

10. De AI-geënsceneerde afbeelding wordt geïmporteerd in uw virtuele rondleiding.
    Afbeeldingen met AI-staging zijn gemarkeerd metAIStaging.png

3. Hoe fotografeert u mooie enscenering

De volgende camera's, statieven, locaties en instellingen worden aanbevolen om 360°-beelden vast te leggen voor het gebruik in AI-staging.

Camera

• Ricoh Theta S (uitgebracht in 2015) en latere modellen.

Statief

Het gebruik van een origineel Ricoh-statief wordt aanbevolen.

• Het wordt aanbevolen om de statief voor Ricoh Theta te gebruiken.

Aandachtspunten bij het maken van uw foto's

• Het statief mag niet worden gekanteld.
  • Het statief mag niet gebogen zijn.
  • De hoogte van de camera moet ongeveer in het midden van het plafond en de vloer van de kamer worden geplaatst.(Als de plafondhoogte bijvoorbeeld 250 cm (8ft) is, is de aanbevolen hoogte van de camera 120-130 cm (4ft).Lens_position.png

Locatie van de camera

In het midden van elke kamer (de rode cirkel in de onderstaande plattegrond is bijvoorbeeld de aanbevolen locatie).

4. FAQ

V: Kan ik andere beelden ensceneren buiten panoramische 360°-beelden?
A: Nee, dat kan niet. We bieden geen contentgeneratie aan voor gewone foto's (stilstaande foto's).

V: Kan ik andere beelden ensceneren dan lege kamers (beelden met al meubels op hun plaats)?
A: Nee, dat kan niet. Alleen lege kamers kunnen worden geënsceneerd.

V: Ontvang ik altijd meerdere geënsceneerde afbeeldingen voor een enkele afbeelding van een lege ruimte?
A: Nee, er worden niet altijd meerdere geënsceneerde afbeeldingen gegenereerd. Het aantal plaatsingspatronen is afhankelijk van de afbeelding.

V: Zijn de CG-meubels echte meubels?
A: Kortom, het zijn denkbeeldige meubels die niet bestaan. In de toekomst kunnen we echter meubels van bepaalde meubelfabrikanten gebruiken.

V: Wat zijn de maten van CG-meubels?
A: We hebben geen controle over de grootte van de meubels. Het is slechts een afbeelding, dus bekijk het alstublieft als een referentie voor de geënsceneerde kamer.

V: Kan ik de meubels specificeren?
A: Nee, dat kan niet. De inhoud, kleur en vormgeving van de meubels wordt aan ons overgelaten.

V: Hoe telt u het aantal afbeeldingen dat kan worden geïmporteerd?
A: Elke gegenereerde AI-geënsceneerde afbeelding wordt één keer geteld.

V: Kan ik de gegenereerde afbeeldingen wijzigen?
A: We ondersteunen geen wijzigingen in de inhoud of plaatsing van meubels en accessoires.

V: Is er geen zorg dat men misleid wordt als het eigenlijke onroerend goed niet is ingericht?
A: De afbeeldingen met CG-meubels worden weergegeven met een bericht dat zegt 'de meubels en accessoires op de afbeeldingen zijn CG-afbeeldingen die verschillen van de huidige staat'. (In Japan is dit bevestigd door de Federation of Real Estate Fair Trade Councils).

V: CG-meubels zijn niet goed geplaatst.
A: Houd er rekening mee dat de meubels automatisch worden geplaatst door AI en dat dit een bèta-service is, het kan dus zijn dat het niet altijd naar verwachting is. Als u een statief gebruikt en de positie van de lens zo afstelt dat deze tussen de hoogte van het plafond en de vloer is, kunt u mogelijk een goede plaatsing krijgen, maar begrijp alstublieft dat dit niet gegarandeerd is. Houd er echter rekening mee dat dit niet altijd gegarandeerd is. (Voor een typische plafondhoogte, fotografeer op een hoogte van 120-130 cm (8 ft)).

V: Kan ik de meubels zelf simuleren?
A: Dit is geen service waarmee u de meubels zelf kunt simuleren. Met deze service kunt u de meubels niet zelf simuleren, maar wij zullen de beeldinhoud genereren door CG-meubels en accessoires op het 360°-beeld te plaatsen.

V: Wat zijn de vereisten voor de afbeeldingen die kunnen worden gebruikt?
A: De afbeeldingen moeten aan de volgende voorwaarden voldoen.

• Camera
    • Ricoh Theta S, Ricoh Theta SC, Ricoh Theta SC2, Ricoh Theta V,Ricoh Theta Z1
  • Beeldformaat
    • JPEG in gelijkhoekig formaat
  • Afbeeldingscapaciteit
    • Tot 20 MB
  • Afbeeldingsgrootte: alleen de volgende formaten (breedte x hoogte) worden ondersteund
    • Alleen 2:1 (horizontaal:verticaal) wordt ondersteund.
    • De maximale grootte is echter 6.720 x 3.360

5. Opgelet

Houd er rekening mee dat het volgende kan gebeuren met deze service.

• Als de geënsceneerde afbeelding niet is geproduceerd, nemen we per e-mail contact met u op.
  • De enscenering voldoet mogelijk niet aan uw verwachtingen.
    Voorbeeld:
    • De meubels lijken te zweven.
    • De meubels zien eruit alsof ze vastzitten in de muur.
    • Meubels zijn geschikt in een indeling die het moeilijk maakt om in te wonen.
    • Slechts één kamerplant en geen andere meubels.
    • Meubels zijn te groot of het gezichtspunt is te laag en ziet er onnatuurlijk uit (De hoogte van de camera heeft hier invloed op. Raadpleeg de aanbevolen opname-instellingen).